Cijferkleurplaat
1, 2, 3, 4… ijsplezier! Verbind de de cijfers en zie de ijsjes verschijnen!
Voor alle vakken van de basisschool
In de adaptieve rekenquizzen op Squla oefent je kind op eigen niveau met rekenen. De moeilijkheidsgraad van de vragen wordt automatisch aangepast aan het niveau van je kind.
Het is belangrijk dat kinderen in groep 3 de rekenbasis uit groep 1 en 2 goed onder de knie hebben. In groep 3 gaan zij namelijk verder met het ‘echte rekenen’. In de adaptieve rekenquizzen oefenen kinderen op eigen tempo met ‘kale rekensommen’ waarin enkel getallen en plus- en minsommen worden gebruikt. Kinderen gaan pas verder als zij daar klaar voor zijn. De kale rekensommen worden opgevolgd door verhaaltjessommen, getallenlijnen en geldrekenen.
Kinderen in groep 4 snappen hoe rekensommen in elkaar zitten en kunnen getallen optellen en aftrekken. De volgende stappen zijn rekenen met geld, klokkijken en kennis maken met tafelsommen. Deze stappen worden in de adaptieve rekenquizzen langzaam opgebouwd. Heeft je kind de basis van rekensommen onder de knie? Dan gaat je kind aan de slag met geldrekenen en klokkijken. Meer uitdaging nodig? Je kind begint dan met het maken van tafelsommen.
De rekensommen in groep 5 zijn een stuk complexer. In de adaptieve quizzen wordt deze moeilijkheidsgraad langzaam opgebouwd. Je kind gaat eerst met grotere getallen, boven de 20, rekenen en daarna aan de slag met decimalen. Gaan deze rekenvragen goed? Dan worden de getallen steeds hoger waar je kind mee gaat rekenen. Ook komen rekensommen met geld, maten en klokkijken steeds vaker voorbij. Zo wordt de moeilijkheidsgraad automatisch aangepast, aan het niveau van je kind.
In groep 6 rekent je kind niet alleen met duizendtallen in plus- en minsommen, maar ook in deel- en keersommen. Daarnaast worden verhaalsommen ook steeds langer. Zo worden rekensommen steeds complexer. In de adaptieve rekenquizzen krijgt je kind de ruimte om op eigen niveau aan de slag te gaan met de complexere rekensommen uit groep 6.
Rekenen met kommagetallen en breuken: dat wordt vaak als moeilijk beschouwd in groep 7. De adaptieve rekenquizzen kunnen je kind goed helpen met de nog complexere rekensommen onder de knie krijgen. In deze quizzen oefent je kind op eigen tempo met breuken en kommagetallen. Het niveau wordt automatisch aangepast, aan het niveau van je kind. Niet te moeilijk en niet te makkelijk!
In groep 8 leren kinderen geen nieuwe rekenstof, maar gaan zij aan de slag met het niveau van hun rekenen. Hier komen de adaptieve rekenquizzen goed van pas. In deze quizzen wordt de moeilijkheidsgraad automatisch aangepast aan het niveau van je kind. Alle rekenstof van groep 3 t/m groep 7 wordt herhaald en uitgediept. Niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk!
Adaptief betekent letterlijk ‘aanpassen aan de omgeving’. Wanneer je kind de adaptieve quizzen van Squla speelt, wordt de moeilijkheidsgraad van de quizzen dus automatisch aangepast aan het leerniveau van jouw kind. Zo zit je kind altijd precies in de leerzone. Niet te moeilijk én niet te makkelijk, dus!
Onderwijsadviseur en auteur Annemieke legt je haarfijn uit hoe de adaptieve quizzen op Squla zijn opgebouwd.
Heeft je kind genoeg vooruitgang geboekt in een bepaald rekenonderdeel, dan is het tijd om zich te zich bewijzen tegenover de bazen! Weet je kind binnen de tijd genoeg vragen juist te beantwoorden? Dan mag je kind door naar de volgende ronde!
Naast de adaptieve rekenquizzen op Squla, is het vak Engels ook adaptief! Zo leert jouw kind Engels op een niveau dat echt goed aansluit op het huidige niveau van je kind! Let’s go!