1. Het speelschema
Vult je kind al het Squla-speelschema in? Dit is een superleuke manier om je kind te motiveren.
Print het speelschema uit en hang het op een zichtbare plek, bijvoorbeeld de koelkast. Iedere keer als je kind op Squla speelt mag hij of zij een ster inkleuren of een sticker plakken. Op 5 of meer dagen van de week op Squla gespeeld? Je kind mag aan het eind van de week de 5 sterren omcirkelen!
2. Spelen = muntjes sparen!
Iedere keer als je kind op Squla speelt, spaart hij of zij muntjes. En met deze muntjes kan je kind échte cadeautjes kopen, zoals een Squla-etui of supergave avatar. Ook kan je kind een leuk knutselcadeautjes bestellen.
3. Ga naast je kind zitten tijdens het spelen op Squla
Leren wordt leuker wanneer iemand aanmoedigt en meekijkt. Ga eens naast je kind zitten terwijl hij of zij op Squla speelt. Zo krijg je goed inzicht in de denkwijze van je kind, en je kind wordt extra gemotiveerd door je betrokkenheid. Kinderen spelen vaak juist het vak waar ze al goed in zijn. Je kan je kind op deze manier ook stimuleren eens een quiz te spelen in een moeilijker vak.
4. Oefenen op eigen niveau
Vindt je kind de quizzen op zijn of haar eigen groepsniveau te makkelijk of te moeilijk? Op Squla kunt u het groepsniveau gemakkelijk aanpassen. Zo kan je kind de lesstof uit het vorige jaar nog eens herhalen of juist al een groep hoger proberen te oefenen. Het groepsniveau aanpassen kan in jouw ouderaccount en in het account van je kind. Zoek in onze veelgestelde vragen voor een uitgebreide uitleg.
5. Stuur je kind een motiverend berichtje
Je kan je kind een bericht sturen vanuit jouw ouderaccount om je kind extra te motiveren! Log in op jouw account, klik op de naam van je kind en klik vervolgens op ‘Moedig aan!‘. Je kan dan zelf een leuk berichtje maken. Je kind ontvangt jouw berichtje in zijn of haar Squla account.
6. Steeds nieuwe spellen
Squla is voortdurend in ontwikkeling. Er wordt steeds nieuwe quizzen en games toegevoegd, waardoor het nooit saai wordt. Log regelmatig in om te zien welke quizzen erbij zijn gekomen. Heeft je kind toevallig als de Stuitersommen en Klankkauwers gespot?
7. Kies een vast Squla-moment (‘het Squla-kwartiertje’)
Wanneer het spelen op Squla een gewoonte is, zal je kind vaker gaan spelen. Spreek bijvoorbeeld af dat je kind na het eten een kwartiertje op Squla oefent. Hierdoor weet je kind precies waar hij of zij aan toe is.
Weet je dat kinderen langer gemotiveerd blijven wanneer ze iedere dag eventjes op Squla spelen dan wanneer ze 1 keer heel lang spelen? Laat je kind een paar quizzen per dag spelen, bij voorkeur in het onderwerp waarin ze die dag hebben geleerd op school.
8. Samen spelen is leuker!
Vanaf groep 4 kan je kind vrienden uitnodigen om samen op Squla te spelen. Haal nu alle vrienden erbij door ze via het menu ‘vrienden’ een uitnodiging te sturen. Dat doe je door op hun naam of nickname te zoeken. Uitnodiging geaccepteerd? Samen spelen maar!
9. Laat je kind Missies spelen
Onze quizzen zijn ook als Missie te spelen. In een missie staan de quizvragen als een serie na elkaar, en bouwt de nieuwe vraag op de vorige vraag. Beantwoord je kind een vraag fout dan komt deze later terug zodat hij of zij de vraag opnieuw kan beantwoorden. Missie uitgespeeld? Dan heeft je kind de stof écht onder de knie!
Handig: als je kind midden in een missie stopt met spelen dan kan hij of zij later bij precies dezelfde vraag verder gaan met spelen. Ook wanneer hij of zij eerst op de computer speelde en daarna op de tablet.
10. De beste beloning: een goed rapport!
Is je kind in sommige vakken minder sterk? Leg je kind uit dat wanneer een vak op school iets minder goed gaat, hij of zij hier beter in kan worden door ermee te oefenen. Alle vakken op Squla zijn opgesplitst in de verschillende onderdelen van alle vakken. Is je kind bijvoorbeeld wat minder goed in sommen met procenten, dan kan je kind precies dat onderdeel doen om extra te oefenen. Zo wordt je kind steeds beter, en het rapport ook!
Tip: bespreek samen het Squla-rapport. Deze krijg je wekelijks in jouw e-mailbox en kan je vinden in jouw ouderaccount. Hierin ziet je kind en jij precies hoeveel voortgang je kind maakt.