Nieuw: stel weekdoelen in

Via het leerkrachtaccount kun je (week)doelen instellen. Zo kun je jouw leerlingen stimuleren om bepaalde onderdelen op Squla te oefenen. Selecteer de leerlingen, een vak, een categorie, het aantal minuten en stel het doel in! Hiermee maak je van Squla een wekelijkse taak én heb je als leerkracht inzicht in wat er geoefend wordt.

Image Image

Stap 1: log in

  1. Log in op je leerkrachtaccount. Wachtwoord vergeten? Klik dan hier.
  2. Klik bovenin op Doelen.
  3. Klik op Nieuw weekdoel.

Zien hoe het werkt? Bekijk hier de uitlegvideo over Squla in de Klas.

Stap 2: stel het doel in

  1. Selecteer de leerling(en) voor wie je het doel wilt klaarzetten. Je hebt ook de mogelijkheid om alle leerlingen aan te vinken.
    (Per leerling kan één doel ingesteld worden.)
  2. Kies voor het doel een vak, een specifieke categorie en het aantal speelminuten.

Stap 3: volg de voortgang

  1. Klik op het ingestelde doel, daar zie je Voortgang doel.
  2. Hier vind je een overzicht van de leerlingen, de voortgang en een link naar het wekelijkse rapport (Bekijk resultaat).
  3. De voortgangsbalk geeft per leerling aan hoeveel minuten er geoefend is voor het weekdoel.
  4. Je wordt ook per e-mail op de hoogte gesteld of je leerlingen een doel wel of niet hebben behaald!

Heb je nog vragen?

Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan onze veel gestelde vragen.

Je kunt per leerling één doel instellen. Om een nieuw doel in te kunnen stellen, moet je dus eerst het oude verwijderen. Om een doel te verwijderen, klik je op het prullenbak icoontje naast de voortgangsbalk van het doel. Vervolgens kun je bevestigen dat je het doel daadwerkelijk wilt verwijderen.

Ja! Behalen je leerlingen hun weekdoel? Dan krijgen ze bonusmuntjes! Daarna kun je weer een nieuw doel instellen.

Om een doel te verwijderen, klik je op het prullenbak icoontje naast de voortgangsbalk van het doel. Vervolgens kun je bevestigen dat je het doel daadwerkelijk wilt verwijderen. Let op: de voortgang naar dit doel wordt uit het doel verwijderd . Een verwijderd doel komt niet in de ‘doelengeschiedenis’ te staan. 

Ja, dit is mogelijk. Door op ‘Bekijk je oude weekdoelen’ te klikken kun je de doelen van de voorgaande weken per klas inzien en de resultaten terugkijken. De resultaten kun je inzien door op de voortgangsbalk van het doel te klikken.