Kies je groep
Peuters
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Alle vakken
Kies je groep
Je kind zit in groep 2. Een minder grote verandering dan naar groep 1, maar toch is de overgang meteen merkbaar. Van vooral veel spelen wordt het nu ook een beetje werken. Vond je in groep 1 al dat je kind veel leerde, maak je borst dan maar nat. Wat staat je kind in groep 2 allemaal te wachten?
In groep 2 leert je kind letters en korte woordjes lezen. Het herkennen van woordjes gaat ook steeds makkelijker. Op verpakkingen en brieven staan ineens letters die je kind herkent. Vaak staat er één letter in de klas centraal. Deze letter wordt dan ook fonetisch (zoals het klinkt) uitgesproken. Dus niet ‘Em’ voor de M, maar ‘mmmm‘. Zo leert je kind bij het hakken en plakken dat losse letters een woord vormen. m-o-l wordt mol! (em – oo – el zou aan elkaar geplakt ’emooel’ worden). Hakken en plakken is een hele belangrijke oefening in groep 2.
Je kind leert de dagen van de week te benoemen. En verder dan tien te tellen. De meeste kleuren zijn in groep 1 al aangeleerd, maar nuances zoals lichtblauw komen nu ook voor. Probeer thuis ook eens of je kind bepaalde voorwerpen in huis ineens weet te benoemen. De woordenschat groeit namelijk als kool! Ook het rijmen krijgt je kind (verder) onder de knie. Samen spelletjes doen vinden de meeste kinderen heel leuk. Wat rijmt er op huis? Het is niet erg als je kind eerst nog met ‘onzinwoorden’ rijmt. Dit is de voorloper van het echte rijmen.
In de klas samen spelen, in plaats van iets alleen doen, wordt steeds normaler. Ook zal de leerkracht ervoor zorgen dat je kind beter leert samenwerken. Langzaam leert je kind zich steeds iets beter in de ander te verplaatsen. In een kleutergroep zijn er continu kleine sociale conflicten. Dat klinkt misschien wat heftig, maar dat is heel normaal. Je kind leert ervan: op een veilige manier omgaan met conflicten. Thuis ga je dat wellicht ook merken!
Ineens is je kind niet meer de jongste van de school. Zit je kind in een combinatieklas, dan zal je kind de jongere kinderen vaak helpen. Je kind leert op een leuke manier met die verantwoordelijkheid omgaan en merkt dat hij of zij al veel heeft geleerd in het vorige jaar. Weet je nog dat je kind in groep 1 moest wennen? Toen waren het vast de wat oudere kleuters die meteen te hulp sprongen. Je grote kleuter kent de weg en maakt de jongere kinderen wegwijs. Iets om trots op te zijn!
In groep 2 leert je kind dus al een hele hoop. Vindt je kind het leuk om nog meer te oefenen, ook thuis? Met Squla voor groep 2 kan je kind spelenderwijs oefenen met cijfers, de getallenrij, de woordenschat en letters, maar bijvoorbeeld ook met het benoemen van de seizoenen of de kleuren. Een mooie aanvulling op het spelen op school!
Geen reclame, geen chatfuncties; puur verantwoorde, vrolijke games waar je kind al spelend van leert.
Elk spelletje op Squla is gemaakt door experts, ondersteund door ouders en kinderen.
Squla is er voor peuters tot en met kinderen in groep 8. In elke groep wordt het niveau een stapje uitdagender.
Daan (ouder)
We hebben nu Squla een jaar of 5 en we zijn er nog steeds blij mee. Sluit goed aan op de lesstof van school. Perfect als aanvulling. De kinderen vinden het extra vak check-dit erg leuk!
Suzanne (leerkracht)
Er is heel veel oefenmateriaal en het spreekt kinderen aan. Je kunt differentiëren en er zitten ook leuke andere onderdelen bij, zoals tekenen, muziek of een nieuwsquiz!
T. (groep 6)
Ik vond tafels eerst moeilijk, maar nu kan ik het in een keer. Als ik Squla een cijfer mocht geven, geef ik een dikke 10+.
Nick (ouder)
Onze zoon vindt het erg leuk om te spelen met Squla. Trapsgewijs leert hij steeds meer. Het geeft een goed gevoel dat de “schermtijd” nu ook nog nuttig gebruikt wordt.
Henk (leerkracht)
Alle kinderen werken met plezier op Squla! Ik zet het in als extra werk, maar de kinderen ervaren het niet zo. Ze vinden het juist leuk! Voor mij moet het extra werk in de klas leuk en leerzaam zijn. Dit is beide onderdeel van de Squla-methode.
P. (groep 5)
Ik kan zelf kiezen wat ik doe, bijvoorbeeld: ik vind breuken moeilijk en hier kan ik het zelf goed oefenen!
Krista (ouder)
Squla is duidelijk, leerzaam, overzichtelijk en leuk. Mijn zoon geniet er zichtbaar van. Het ‘ren spelletje’ en de cadeautjes die je kunt ‘kopen’ zijn een extra stimulans..
Benjamin (leerkracht)
Het niveau past zich gemakkelijk aan. De kinderen kunnen voor zichzelf bezig zijn. Squla maakt gebruik van filmpjes en games. Dit past precies in de wereld van kinderen.
Wanneer ik het woord ‘Squla’ laat vallen, zijn alle ogen van de klas naar mij gericht. Wachtend totdat ik vertel dat ze aan de slag kunnen.
– K. (groep 4)
Aan elke einde van een opdracht is er altijd een minigame en dat is leuk!